Afl. 14: Ik heb van mijn verdriet brandstof gemaakt om het anders te doen

Dit keer een speciale aflevering, want we hebben Melati te gast. Melati is niet alleen onze gast voor deze podcast, maar ook onze nieuwste member bij de Zin en Onzin van Jeugdzorg. Wij zijn trots dat zij ons team komt versterken met haar kennis en ervaring. In deze podcast vertelt Melati over haar roerige leven. Als jong kind kwam Melati in de jeugdzorg terecht en kreeg een jeugdbeschermer toegewezen. Melati is hét voorbeeld dat je verleden niet je toekomst bepaalt. Zij heeft ervoor gekozen om een ander pad te bewandelen dan haar ouders en inmiddels staat ze aan het begin van haar eigen carrière als jeugdbeschermer. Als professional zet zij haar eigen ervaringen in ten gunste van de ander.

8 reacties

  1. Met volle aandacht genoten van deze podcast! 5 jaar geleden heb ik Melati mogen leren kennen tijdens haar studie op de universiteit. Ik was toen al onder de indruk van jouw wilskracht. Je bent een inspiratie voor velen en we hopen je graag weer snel te zien!

  2. Mooi om naar te luisteren Melati! Een waardevolle aanvulling voor jeugdzorg met de ervaringen die je hebt opgedaan en de prachtige eigenschappen die je meeneemt het werkveld in. Je bent daadkrachtig, doelgericht en authentiek. Dat is zoals ik je heb ervaren als studente binnen onze opleiding. Veel succes met je werk als jeugdbeschermer!

  3. Melati was mijn hulpverlener ruim vijf jaar geleden. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij haar en ze heeft me op weg geholpen naar zelfstandig wonen. Ik woon nu nog steeds met veel plezier in mijn huis in Rotterdam. Ik kijk terug op een fijne tijd. Jammer dat de jeugdzorg altijd zo negatief in het nieuws is. Ik herken me daar niet in, maar dat het lastig kan zijn voor cliënt en voor professional begrijp ik wel. Zelf vind ik het wel zonde dat de hulpverlening per 18 stopt. Misschien dat de politiek hier maar iets mee moet doen… Jongeren raken hier de dupe van!

Geef een reactie